Σχολεία: Τι θα γίνει με τα μέτρα προστασίας από 12/9

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 391

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία, στις 12 Σεπτεμβρίου!

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με τα μέτρα. Ανοιχτό είναι κάθε ενδεχόμενο, με τους ειδικούς να βάζουν στο τραπέζι των συζητήσεων τη μάσκα και το self test. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 2 Μαΐου ήταν το τελευταίο υποχρεωτικό self test που έκαναν οι μαθητές.

Σήμερα, για το θέμα ρωτήθηκε ο Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. Ο ίδιος βέβαια δεν διευκρίνισε τι τελικά αναμένεται να αποφασιστεί, λέγοντας απλά, πως σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και θα ανακοινωθούν.

Ωστόσο, έδωσε το στίγμα διαχείρισης της πανδημίας, σημειώνοντας στον ΑΝΤ1, ότι «για το φθινόπωρο, υπάρχει πιθανότητα να δούμε έξαρση, αλλά καθώς δεν προβλέπεται να υπάρχει κύμα υπερβολικής νόσησης, η διαχείριση του θα είναι διαφορετική».

Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, είπε στην ΕΡΤ:

«Θεωρώ ότι έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε τους σκληρούς δείκτες. Το να κάνουν τεστ μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά και να βάλουν μάσκες στα σχολεία, όταν φανεί η ανάπτυξη της Κένταυρος, για να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυτό» δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει».

Μιλώντας πρόσφατα για το ίδιο ζήτημα και το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων και ειδικά της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, ανέφερε:

«Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην υπάρχουν μάσκες».

Δεν απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο να γίνει ένα μαζικό testing στους μαθητές με το που ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Πότε ανακοινώνονται οι αποφάσεις για μέτρα στα σχολεία

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως «θα είμαστε σε συνεννόηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνάρτηση της επιδημιολογικής εικόνας και η λογική μας και στα σχολεία, σαν λογική λέμε, είναι πάλι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς γίνεται».

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τι καταβάλλεται από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 22-26 Aυγούστου
Προηγούμενο άρθρο
«Τουρισμός για Όλους»: Έρχονται τα νέα voucher 150 ευρώ, πότε η πληρωμή
Μενού