«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Παράταση έως τις 15 Μαΐου για την υποβολή αιτήσεων

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 149

Παράταση σου προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», έως τις 15 Μαΐου 2024, στις 18:00, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως προβλέπεται στο πλαίσιο της σχετικής τροποποιητικής Απόφασης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είτε υποβάλλοντας Σχετική Υπεύθυνη Δήλωση περί επίτευξης του στόχου μείωσης του CO2 κατά 30% είτε προσκομίζοντας Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)/Έκθεση Ενεργειακού Ελέγχου. Η προθεσμία είναι, επίσης, η 15η Μαΐου 2024.

Αυξημένος φόρος εργασίας των μηχανικών, Ενεργειακών Επιθεωρητών και Ελεγκτών

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υποβληθούν τα αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης πριν και μετά τις παρεμβάσεις και η κατάθεσή τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το προβλεπόμενο στον Οδηγό του προγράμματος χρονικό διάστημα υλοποίησης έργου.

Το Υπουργείο προέβη σε αυτή την παράταση, αναγνωρίζοντας τον αυξημένο φόρτο εργασίας των μηχανικών, Ενεργειακών Επιθεωρητών και Ελεγκτών, που εκδίδουν τα -κατά περίπτωση- αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης/Ενεργειακός Έλεγχος).

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (Firstin-Firstout).

aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Στη Βουλή οι νέοι κανόνες για καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων
Προηγούμενο άρθρο
Κεραμέως: Προσλήψεις στο Δημόσιο με τεχνητή νοημοσύνη -Τα σχέδια του ΥΠΕΣ
Μενού