Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν «χωράει» συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών μας

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Views: 809

Την ευκαιρία να στείλει εκ νέου μηνύματα στην Τουρκία για την προκλητική στάση που έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Τρίτης.

Σε συνέντευξή του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα προς την Τουρκία – σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει διάλογο με το παράλογο – ενώ αποκάλυψε πως ο νέος γύρος του Fuel Pass θα είναι ενισχυμένος ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών των πολιτών.

«Οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι η χώρα δεν έχει απλά μία ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, την οποία πιστεύω ότι φροντίσαμε αυτά τα τρία χρόνια να την ενισχύσουμε έτι περαιτέρω, αλλά έχει ταυτόχρονα και πολύ ισχυρούς συμμάχους και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο χωρών που αντιλαμβάνονται ότι τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται δια της βίας και οι διαφορές μεταξύ των κρατών πρέπει να λύνονται με μοναδικό γνώμονα και μοναδικό σημείο αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα σημείωσε ότι μολονότι ο ίδιος δεν λέει όχι στον διάλογο, ακόμα και μια συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είχε ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο της Τουρκίας «ότι δεν πρόκειται ποτέ, ως Ελλάδα, να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά την κυριαρχία των νησιών μας» επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Άγκυρα για «το πρώτο βήμα» στην νέα περίοδο έντασης.

Κόκκινη γραμμή τα περί κυριαρχίας των νησιών

Για άλλη μια φορά σημείωσε, δε, ότι μετά την τελευταία συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν, όπου το κλίμα ήταν καλό, «προσδοκούσα και εγώ ότι θα μπορούσαμε -όπως είχαμε συμφωνήσει- να αφήσουμε στην άκρη τις εντάσεις, να σταματήσουμε να εγείρουμε ζητήματα τα οποία προκαλούν και να μπορέσουμε να εστιάσουμε στη θετική ατζέντα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία είχε οικοδομηθεί με πολλή δουλειά από τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών».

πηγή: dikaiologitika.gr

Μενού