Drink and Drive!!! Πάμε για μπύρα …. στο Decentraland! Ξεκίνησαν οι μεγάλες εταιρίες τροφίμων την ψηφιακή “διανομή”;

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Views: 98

Τι είναι το metaverse; Η λέξη προέρχεται από τη σύμπτυξη του ελληνικού μετά (meta) και της αγγλικής λέξης universe (σύμπαν): στα ελληνικά αποδίδεται ως «μετασύμπαν».  

Τι ακριβώς περιγράφει; Αν το Διαδίκτυο όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα είναι κάτι που παρατηρούμε, κάτι δηλαδή «έξω» από εμάς, δισδιάστατο, στο metaverse είμαστε εμείς οι ίδιοι μέσα στο Διαδίκτυο.  Με άλλα λόγια, ο τρισδιάστατος ψηφιακός εαυτός μας, ένα άβαταρ δηλαδή θα μπορεί να κυκλοφορεί όπου τον στείλουμε, σε έναν ψηφιακό κόσμο. Πώς; Μέσα από την εικονική πραγματικότητα στην οποία ο ψηφιακός κόσμος προβάλλεται πάνω στον πραγματικό. Ένας υπολογιστής και κατάλληλοι αισθητήρες είναι το «διαβατήριο» για να περάσουμε τα σύνορα του φυσικού κόσμου. 

Ήδη κατασκευάζονται  άβατάρ  από μια φωτογραφία. Και μετά ακολουθεί το «πάρτι»: Το άβαταρ μας θα μπορεί να αλληλεπιδρά με άλλα άβαταρ, να κάνει γνωριμίες, να συζητά,  ή να λογομαχεί μαζί τους, να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, να αγοράζει και να πουλά ψηφιακά προϊόντα, να φτιάχνει κοινότητες, να οδηγεί και να αντιγράφει την «κανονική», όπως την ξέρουμε ως σήμερα, ζωή

Με δυο λόγια, ο παράλληλος φανταστικός εαυτός μας θα κινείται σε έναν παράλληλο φανταστικό κόσμο.

Οι εταιρείες επιδιώκουν η εικονική αυτή πραγματικότητα να προσομοιάζει όσο περισσότερο γίνεται στη φυσική. Για παράδειγμα, δουλεύουν ήδη επάνω σε ένα ειδικό γάντι ώστε να μπορείς να «νιώθεις» κιόλας αντικείμενα που ακουμπάς.

Η εταιρεία Heineken τολμά και παρουσιάζει την πρώτη meta-μπύρα..

Την πρώτη ψηφιακή μπύρα που ζυθοποιείται στο metaverse παρουσιάσε η Heineken στην πλατφόρμα της Decentraland. Η μπύρα Heineken Silver που μπορεί να απολαύσει κανείς στα ψηφιακά τραπέζια του metaverse φτιάχνεται από υλικά που αντικαθιστούν τις πραγματικές πρώτες ύλες.

Ενδεικτικά, η A-Yeast μαγιά που χρησιμοποιείται στις μπύρες της Heineken αντικαθίσταται από τα A-Pixels. Επιπλέον, αντί για λυκίσκο, η Heineken Silver παράγεται από ψηφιακό λυκίσκο που καλλιεργείται από αυτοματοποιημένους αγρότες.

Ο Bram Westenbrink, παγκόσμιος επικεφαλής του Heineken Brand δήλωσε σχετικά «Στη Heineken πιστεύουμε ότι η σύνδεση με τους ανθρώπους είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και γνωρίζουμε ότι το metaverse φέρνει τους ανθρώπους κοντά, με ανάλαφρο και συναρπαστικό τρόπο. Δεν είναι ωστόσο, το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε μια νέα μπύρα. Η νέα μας virtual μπύρα, η Heineken Silver είναι ένα ειρωνικό αστείο. Είναι μία συνειδητή ιδέα που διακωμωδεί εμάς και πολλές άλλες μάρκες που βρίσκονται στο metaverse με προϊόντα που απολαμβάνουμε καλύτερα στον πραγματικό κόσμο. Προς το παρόν, δεν μπορείτε να δοκιμάσετε pixels και bytes. Θέλουμε, λοιπόν, να τονίσουμε το οξύμωρο και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι τίποτα δεν ξεπερνά τη γεύση μιας δροσιστικής μπύρας στον πραγματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της νέας virtual Heineken Silver».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αλλάζουν όλα στα ΑΕΙ: Εσωτερικό «Erasmus», κοινά και δίπλα πτυχία, start-ups φοιτητών, νέες αξιοκρατικές διαδικασίες εκλογής Καθηγητών, βιομηχανικά διδακτορικά
Προηγούμενο άρθρο
Οι χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν το σχέδιο για τον πρώτο παγκόσμιο δασμό στα σύνορα άνθρακα
Μενού