Η ρωσική εισβολή προκαλεί κατάρρευση στον τουριστικό τομέα

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 695

Τα τελευταία στοιχεία από την ForwardKeys αποκαλύπτουν ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε μια άμεση άνοδο στις ακυρώσεις πτήσεων από και προς τη Ρωσία.

Στις 25 Φεβρουαρίου, την επομένη της έναρξης της εισβολής, κάθε κράτηση που έγινε για ταξίδι στη Ρωσία αντισταθμίστηκε από έξι ακυρώσεις προϋπαρχουσών κρατήσεων.

Οι αγορές πηγής που παρουσίασαν τα υψηλότερα ποσοστά ακύρωσης, κατά σειρά όγκου, ήταν η Γερμανία 773 τοις εκατό, η Γαλλία 472 τοις εκατό, η Ιταλία 152 τοις εκατό, το Ηνωμένο Βασίλειο 254 τοις εκατό, η Ινδία 285 τοις εκατό και η Τουρκία 116 τοις εκατό.

Η εισβολή προκάλεσε επίσης κατάρρευση στην αγορά ρωσικών εξερχόμενων ταξιδιών.

Οι προορισμοί που υπέστησαν τα υψηλότερα άμεσα ποσοστά ακύρωσης, την περίοδο 24-26 Φεβρουαρίου, ήταν η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρμενία και οι Μαλδίβες.

Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, οι ρωσικές κρατήσεις εξερχόμενων πτήσεων για τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο είχαν ανακάμψει στο 32 τοις εκατό των επιπέδων πριν από την πανδημία, με ορισμένα hotspot διακοπών να τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά.

Το Μεξικό πρωτοστατούσε με κρατήσεις πτήσεων 427 τοις εκατό σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ακολούθησαν οι Σεϋχέλλες, η Αίγυπτος μπροστά και οι Μαλδίβες.

Για ορισμένες από τις χώρες που αναφέρονται παραπάνω, όπως οι Σεϋχέλλες, οι Μαλδίβες και η Κύπρος, οι αφίξεις από τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν υψηλό ποσοστό όλων των διεθνών αφίξεων. Έτσι, μια κατάρρευση στα ρωσικά ταξίδια θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις οικονομίες τους που εξαρτώνται από τον τουρισμό.

Ταυτόχρονα με την κατάρρευση των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών, η ισχυρή ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών εσωτερικού σταμάτησε αμέσως.

Έως τις 23 Φεβρουαρίου, οι κρατήσεις ρωσικών πτήσεων εσωτερικού για τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν 25 τοις εκατό πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, οι νέες κρατήσεις μειώθηκαν κατά 77 τοις εκατό, αναλύονται σε βάση κάθε εβδομάδα.

Ο Olivier Ponti, αντιπρόεδρος, insights, ForwardKeys, δήλωσε: «Το ξέσπασμα του πολέμου έχει πάντα έναν εξαιρετικά καταστροφικό αντίκτυπο στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Και αυτό είναι που βλέπουμε εδώ, με μαζικές ακυρώσεις στις κρατήσεις πτήσεων από και προς τη Ρωσία.

«Η ρωσική τουριστική οικονομία είχε αρχίσει να αναζωογονείται από την πανδημία. και τώρα θα υποστεί άλλο ένα ουσιαστικό πλήγμα.

«Θα υπάρξουν επίσης σοβαρές επιπτώσεις σε προορισμούς που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους Ρώσους επισκέπτες.

«Τα τρέχοντα δεδομένα δεν περιέχουν ακόμη τον αντίκτυπο των κυρώσεων, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει την εικόνα.

«Φυσικά, εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός και επιτυχημένες ειρηνευτικές συνομιλίες, οι προοπτικές για τα ταξίδια θα πρέπει να βελτιωθούν.

«Ωστόσο, ενώ η οικονομική ζημιά φαίνεται ήδη να είναι τρομερή. δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τον ανθρώπινο πόνο που βιώνουν οι άνθρωποι στο πεδίο».

Πηγή: breakingtravelnews.com

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πού να πάτε διακοπές τον Μάιο: 15 κορυφαίοι προορισμοί
Προηγούμενο άρθρο
Λοιπό επικουρικό προσωπικό: Αρχίζουν οι αιτήσεις για νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ
Μενού