Metro UK: Οι 5 ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα μετά την άρση των περιορισμών

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 685

   Κάλεσμα να επισκεφτούν την Ελλάδα μετά τη «χαλάρωση» των μέτρων από αρχές Μαΐου, απευθύνει στoυς Βρετανούς ταξιδιώτες η δημοφιλής Βρετανική εφημερίδα Metro UK https://metro.co.uk/2022/04/26/greece-travel-lesser-known-islands-to-visit-this-summer-16538568/.

   Ο συντάκτης του άρθρου παροτρύνει εκατομμύρια αναγνώστες να προτιμήσουν λιγότερο δημοφιλείς Ελληνικούς προορισμούς που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες μακριά από το συνωστισμό και κάνει ειδική αναφορά σε πέντε πανέμορφα Ελληνικά νησιά.

   Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σκόπελος, το νησί του Mamma Mia που γοητεύει με τις μαγευτικές παραλίες. Ακολουθούν οι Παξοί με τις κρυμμένες παραλίες και τα παραδοσιακά χωριά. Απαραίτητος «σταθμός» για εφέτος είναι η Νάξος ως το μεγαλύτερο και πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων που ξεχωρίζει για τα ιστορικά μνημεία και τα γραφικά σπιτάκια. Η Ικαρία είναι ιδανική για τους κατασκηνωτές και τους φυσιολάτρες, ενώ η Σίφνος προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όπως η αγγειοπλαστική, η γαστρονομία και οι εκκλησίες της. Εκπρόσωποι προορισμών του καταλόγου μεταφέρουν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ το τουριστικό «κλίμα» των ημερών:

   «Η ζήτηση από Βρετανούς ταξιδιώτες για τη Σκόπελο έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, με τις εξωτικές φυσικές ομορφιές, την τοπική κουζίνα και τους παραδοσιακούς οικισμούς να αποτελούν την καλύτερη διέξοδο μετά την πανδημία. Στον εγχώριο τουρισμό, αξιοσημείωτο είναι πως και την Πρωτομαγιά πολλοί προτίμησαν το νησί για σύντομες εξορμήσεις», αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

   «Στη Νάξο έγινε μία πολύ ικανοποιητική αρχή με την πληρότητα να αγγίζει το 100% σε καταλύματα που λειτούργησαν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες εκτιμούν τις ανταγωνιστικές τιμές μας και τις επιλογές για διασκέδαση, αγνές πρώτες ύλες και δραστηριότητες χωρίς μαζικότητα και το δείχνουν μέσα από τις υψηλές προκρατήσεις για το καλοκαίρι», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

   «Η έγκαιρη έναρξη της τουριστικής σεζόν σε συνδυασμό με τα διαδοχικά εορταστικά τριήμερα ενίσχυσαν τη ψυχολογία των επαγγελματιών του τουρισμού και των επισκεπτών στο νησί. Διαπιστώθηκαν καλές πληρότητες τις τελευταίες ημέρες, ενώ η πρόβλεψη είναι πολύ ενθαρρυντική για τους θερινούς μήνες για διακοπές στο νησί με ποιότητα και ασφάλεια», τόνισε η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μενού