Η Ελλάδα μεταξύ των κορυφαίων προορισμών της TUI για το φετινό καλοκαίρι

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 4K

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η Μαγιόρκα στην Ισπανία θα είναι οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι μεταξύ των πελατών του τουριστικού Ομίλου TUI. Ειδικά για την Ελλάδα, η TUI σχεδιάζει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έως τον Νοέμβριο. 
«Η φετινή σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ταξιδιωτών ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτόν του 2019», επισημαίνει ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Στέφαν Μπάουμερτ σε ανακοίνωσή του. Όπως επισημαίνει, οι ενδιαφερόμενοι έκαναν κρατήσεις πολύ νωρίτερα, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές, καθώς το κόστος των διακοπών φέτος υπερβαίνει αυτό προ της πανδημίας. «Το ενδιαφέρον για τα ταξίδια είναι τόσο μεγάλο ώστε σε ορισμένους προορισμούς αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε επιπλέον κλίνες», προσθέτει.
Σύμφωνα με τον κ. Μπάουμερτ, η Ελλάδα, η Μαγιόρκα και η Τουρκία θα είναι αυτό το καλοκαίρι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των ταξιδιωτών της TUI. «Λόγω της αυξημένης ζήτησης, η TUI θα επεκτείνει τη σεζόν στην Ελλάδα και θα καταστήσει τον προορισμό διαθέσιμο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου», επισημαίνει και αναφέρει ακόμη ότι οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών έχουν μεταβληθεί μετά την πανδημία: «Οι ταξιδιώτες δεν κάνουν συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα, αλλά εξετάζουν πολύ τον τελικό προορισμό. Όποιος συνήθιζε να ταξιδεύει σε μακρινούς προορισμούς, πηγαίνει πλέον στη νότια Ευρώπη ή στη βόρεια Αφρική», εξηγεί ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας.
Ο Στέφαν Μπάουμερτ διαβεβαιώνει ακόμη ότι φέτος δεν θα επαναληφθούν οι περσινές σκηνές χάους στα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την επιπλέον επιβάρυνση. Επίσης η αεροπορική εταιρία της TUI, η Tuifly, διαθέτει επαρκές πτητικό προσωπικό, σταθερό πρόγραμμα πτήσεων. Και 12-13 αεροπλάνα σε ετοιμότητα προκειμένου να καλύψουν ενδεχόμενα κενά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μενού