Σε 4,8 εκατομμύρια ανήλθαν οι Έλληνες που πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι πέρυσι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 1K

   Σε 4,8 εκατομμύρια ανήλθαν οι Έλληνες όλων των ηλικιών που πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι πέρυσι, ενώ πραγματοποιήθηκαν 8,3 εκατ. ταξίδια, σημειώνοντας αύξηση 10,9% και 30,2%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021. Το σύνολο των διανυκτερεύσεων ανήλθε σε 79,5 εκατ. και οι δαπάνες σε 3.328,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,1% και 51,5%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021.

Αν ανήκεις κι εσύ στον συνεχώς αναπτυσσόμενο και εξελισσόμενο κλάδο του Τουρισμού ή επιθυμείς να ενταχθείς και να εργαστείς σε αυτόν, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις στις νέες πρακτικές στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των στελεχών των Τουριστικών Φορέων και Οργανισμών που απαιτούνται, τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛΚΕΔΙΜ) σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα, με το πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στον Τουρισμό για την απόκτηση του International Diploma in Travel and Tourism .

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ σε όσους επιθυμούν να πιστοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού!

aitisi-endiaferontos
perissoteres-plirofories

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των Ελληνικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στο τηλέφωνο: 210 7101894

Ιστοσελίδα επιμορφωτικών προγραμμάτων:  freestudies.gr

E-mail επικοινωνίας: elearn.elkedim@gmail.com

Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο Αγγλικών όλων των επιπέδων, ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΔΩ


   Σύμφωνα επίσης με την έρευνα ποιοτικών χαρακτηριστικών ημεδαπών τουριστών της ΕΛΣΤΑΤ, τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω που πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι ανήλθαν σε 4 εκατομμύρια, ενώ πραγματοποιήθηκαν 6,9 εκατ. ταξίδια, σημειώνοντας αύξηση 13,6% και 32,9%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021. Το σύνολο των διανυκτερεύσεων των ατόμων αυτών ανήλθε σε 68,6 εκατ. και οι δαπάνες σε 3.096,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,3% και 53,5%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021.
   Από τα παραπάνω ταξίδια των ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω, το 96% αφορούσε σε ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν για προσωπικούς λόγους (ανάπαυση, αναψυχή- διακοπές, επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους, λοιποί προσωπικοί λόγοι) και το 4% σε ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν για επαγγελματικούς λόγους. Από τη σύγκριση των στοιχείων των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν για προσωπικούς λόγους το 2022 με τα αντίστοιχα του 2021, παρατηρείται αύξηση 13,3% στα άτομα που πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι, 31,7% στον αριθμό των ταξιδιών, 13,9% στις διανυκτερεύσεις και 52,2% στις δαπάνες.
   Αναφορικά με τα άτομα που ταξίδεψαν για προσωπικούς λόγους, η σημαντικότερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται στις ηλικίες 25- 44 ετών (14,3%). Στις ηλικίες αυτές η αύξηση των ταξιδιών ανήλθε σε 39,7%, των διανυκτερεύσεων σε 21,8% και των δαπανών σε 64,4%.
   Ως προς τη διάρκεια διαμονής των προσωπικών ταξιδιών, η σημαντικότερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται στον αριθμό των ταξιδιών διάρκειας από 4- 7 διανυκτερεύσεις κατά 39,5% στα ταξίδια και κατά 39,2% στις διανυκτερεύσεις.
   Τα περισσότερα προσωπικά ταξίδια πραγματοποιήθηκαν με χερσαία μέσα μεταφοράς (4,4 εκατ. ταξίδια) και δευτερευόντως με θαλάσσια μέσα (1,3 εκατ. ταξίδια). Από τη σύγκριση των στοιχείων αυτών σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2021, η σημαντικότερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται στα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν με χερσαία μέσα μεταφοράς (18,7%).
   Το 56,2% των προσωπικών ταξιδιών πραγματοποιήθηκε σε μη ενοικιαζόμενα καταλύματα, κυρίως ιδιόκτητες εξοχικές κατοικίες και καταλύματα που παρέχονται δωρεάν από συγγενείς και φίλους. Τα εν λόγω ταξίδια αντιστοιχούν στο 74,1% του συνολικού αριθμού των διανυκτερεύσεων. Τα ταξίδια σε καταλύματα που παρέχονται δωρεάν από συγγενείς και φίλους και λοιπά μη ενοικιαζόμενα καταλύματα, αυξήθηκαν κατά 43,1%, και οι αντίστοιχες διανυκτερεύσεις κατά 33,8%. 
   Για τα προσωπικά ταξίδια µε διαμονή σε ενοικιαζόμενα καταλύματα (43,8% των προσωπικών ταξιδιών), κύριος τύπος καταλύματος σε ποσοστό 61%, ήταν τα ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα. Τα ταξίδια με διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα παρουσίασαν αύξηση κατά 33,5% και οι αντίστοιχες διανυκτερεύσεις κατά 25,3% το 2022 σε σχέση με το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Προηγούμενο άρθρο
Τα οφέλη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο επιχειρείν – Ένας χρηστικός οδηγός για τη μικρομεσαία επιχείρηση
Μενού