Online Κοινωνικό Φροντιστήριο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 205

images (1)Τη λειτουργία Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου εξετάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση χορηγίας που δέχτηκε από το κέντρο εκπαίδευσης «ΑΡΝΟΣ». Το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει τη λειτουργία του φροντιστηρίου, στη σημερινή του συνεδρίαση, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος.
Ο ιδρυτής και διευθυντής σπουδών του κέντρου ΑΡΝΟΣ, Ιωάννης Κρόκος, εξήγησε στο thestival.gr ότι έχοντας αντιληφθεί τη λογική του διαδικτύου, φροντίζουν να αξιοποιήσουν στην πράξη τις δυνατότητες που προσφέρει. «Έχουμε δημιουργήσει την online εκπαίδευση και αυτό θα θέλαμε να το δώσουμε στον κόσμο που δοκιμάζεται, μέσα από θεσμικούς φορείς, που μπορούν να το προάγουν. Στόχος μας είναι ο ίδιος ο φορέας να είναι ο μοχλός και εμείς να είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε», τόνισε ο κ. Κρόκος σχετικά με τη δωρεά που προτάθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση χορηγίας έγινε από το Τμήμα Κοινωνικής Διεύθυνσης του ΑΡΝΟΣ και αντικατοπτρίζει τη διάθεση για συνεισφορά στα εκπαιδευτικά θέματα.

Όσον αφορά το πρόγραμμα, ο κ. Κρόκος διασαφηνίζει ότι η χορηγία θα είναι σε ετήσια βάση, ανανεούμενη. Ξεκινά από τώρα και υποστηρίζει τους μαθητές μέχρι τις 30/6/2015, δηλαδή μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, ενώ αφορά όλα τα μαθήματα Γυμνασίου-Λυκείου. «Εμείς υποστηρίζουμε με το συγκεκριμένο υλικό, το οποίο μέσα στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, εμπλουτίζεται και ενισχύεται.

Μέσα από το chat μπορεί να υπάρχει η άμεση επικοινωνία και ο συντονισμός με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ώστε να καλύπτονται κάποια κομμάτια καλύτερα», εξηγεί ο διευθυντής σπουδών του ΑΡΝΟΣ και συνεχίζει: «Εμείς έχουμε αγκαλιάσει το σχολικό βιβλίο και το έχουμε κάνει διδασκαλία πάνω σε διαδραστικό πίνακα, όπου υπάρχουν όλα τα εργαλεία του διαδικτύου: γράφεις, παίρνεις εικόνες, δημιουργείς γραφικές παραστάσεις, παίρνεις λινκ, βίντεο κλπ. Όλα αυτά, μαζί με τη φωνή μας, δείχνουν την εξέλιξη του μαθήματος πάνω στον πίνακα.

Φροντίζουμε αυτή η διδασκαλία να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα από αυτά τα βιντεάκια, διάρκειας 5-10 λεπτών, το παιδί μπορεί να επιλέξει να ακούσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι, τη θεωρία, την εφαρμογή, τις ασκήσεις κλπ. Με αυτή η λογική, το παιδί μπορεί να μπει μέσα και να ακούσει όσο, όπου και όποτε θέλει. Όλη η διαδικασία γίνεται ελεύθερα και ανεξάρτητα».

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Σεμινάριο για εφαρμογές και υπηρεσίες σε ΜΜΕ
Προηγούμενο άρθρο
5 προσλήψεις στο Δήμο Καρπάθου
Μενού