Διορίζονται αμετακλήτως… Σε 86 θέσεις με δικαστικές αποφάσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 243

diorismoiΜια ευχάριστη έκπληξη μέσα από τον κυκεώνα των υπουργικών αποφάσεων. Επιτέλους διορίζονται με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις 85 υπάλληλοι και ένας στην ΕΥΠ!Πώς προέκυψε αυτό;

Από τον Ιούνιο του 2013 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε συλλογή των εκκρεμοτήτων διορισμού σε όλους τους φορείς του Δημοσίου. Συγκεντρώθηκαν δεκάδες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, που εκκρεμούσαν από -κρατηθείτε- το 2005! Ναι, τρεις ΤΕ εφοριακοί τώρα δικαιώνονται μετά από οκτώ χρόνια! Υπάρχει και μία δικαστική απόφαση του 2009 και οι περισσότερες τελεσιδίκησαν από το 2010 έως το 2013.

Μετά την κατανομή προσωπικού σε εκτέλεση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, που υπογράφει ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση των πράξεων διορισμού.

Οι πιο πολλοί διορισμοί -18 τον αριθμό- εκκρεμούν στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ακολουθούν στην αδιοριστία τα υπουργεία Παιδείας με 15, Υποδομών με 11, Εργασίας με 10.

Οι ειδικότητες έχουν ευρεία γκάμα: Νυχτοφύλακες, τεχνικοί, επιμελητές εισπράξεων, γραμματείς, μηχανικοί, φυσικοί, γεωπόνοι, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, τεχνικοί Πληροφορικής, έως και λιμενοφύλακες.

Δύο δικαστικές αποφάσεις, και μάλιστα του Αρείου Πάγου, αφορούν διορισμούς 11 εκπαιδευτικών η μία και 7 μουσικών η άλλη. Οι αποφάσεις ελήφθησαν απ’ όλη την κλίμακα των δικαστηρίων. Από Μονομελές Πρωτοδικείο έως το Συμβούλιο Επικρατείας.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΨΥ

Εθελοντές, που επιθυμούν να συνδράμουν το έργο της, αναζητεί η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο χρειάζεται στην Αττική από έναν εθελοντή στις ομάδες ραδιοφώνου, φωτογραφίας, εκμάθησης αγγλικών και κηπουρικής. Αιτήσεις εθελοντή θα βρείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

26 δάσκαλοι Κορανίου

Προκηρύχθηκαν και πάλι 26 θέσεις ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης για τη διδασκαλία του Κορανίου. Η πρώτη προκήρυξη για 90 ιεροδιδασκάλους έγινε από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ως γνωστόν είναι και Θρησκευμάτων, τον περασμένο Μάιο, αλλά οι θέσεις δεν καλύφθηκαν. Ετσι ζητούνται επειγόντως 15 ιεροδιδάσκαλοι στην Ξάνθη, 13 στην Κομοτηνή και δύο στο Διδυμότειχο. Θα υπογράψουν σύμβαση εννέα μηνών.

Σημαιοφόροι

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο διαγωνισμός για 80 δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού. Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα. Από τους 764 αρχικά συμμετέχοντες οι 366 απορρίφθηκαν λόγω ελλιπών δικαιολογητικών. Μετά τις υγειονομικές, αθλητικές και ψυχομετρικές εξετάσεις, έφθασαν 261 στο τελικό στάδιο. Ενας στους τρεις θα είναι ο τυχερός!

Δημοσίως

Προσωρινά διοριστέοι
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο περιέχει και διατάξεις αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ. Μεταξύ αυτών και η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα και για τους διαγωνισμούς που διεξάγει το ίδιο το ΑΣΕΠ να προσλαμβάνονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου έως 5 μηνών οι πρώτοι από τον προσωρινό πίνακα διοριστέων για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών. Οι διορισμοί στις μόνιμες θέσεις θα γίνουν από τον οριστικό πίνακα που θα προκύψει μετά την εκδίκαση των ενστάσεων. Θα ισχύσει, δηλαδή, αυτό που ισχύει στους διαγωνισμούς που διεξάχουν οι φορείς με έλεγχο από το ΑΣΕΠ για συμβάσεις αορίστου χρόνου, αλλά και εποχικούς.

Το ΑΣΕΠ σε (νέα) δράση
Νέες αρμοδιότητες αποκτά το ΑΣΕΠ με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δ.Μ. και Η.Δ. Μπορεί να διορίσει τακτικό προσωπικό που θα ζητήσει ο φορέας από τον πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού, αν δεν έχουν περάσει εννέα μήνες από την ισχύ του πίνακα. Ακόμα στις προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας -όλες τώρα με διαγωνισμούς του ίδιου του ΑΣΕΠ- αν ο φορέας το ζητήσει, το ΑΣΕΠ για τη διακρίβωση ειδικών γνώσεων και δεξιοτήτων να διεξαγάγει τεστ πολλαπλών επιλογών, εξέταση Η/Υ ή και κάποια άλλη πρακτική δοκιμασία. Η διάταξη αυτή συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό σχολίων κατά τη δημόσια διαβούλευση, άλλα επικριτικά και άλλα επιδοκιμασίας. Το κακό είναι ότι νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο.

Ατζέντα

362 ΜΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Στην πρόσληψη 362 γιατρών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία προχωρά το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των κενών θέσεων. Αιτήσεις έως 29 Οκτωβρίου.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Παράταση έως 8 Νοεμβρίου δόθηκε στους ενδιαφερόμενους γιατρούς, παραϊατρικό και επιστημονικό προσωπικό προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για 12μηνη εργασία με σύμβαση έργου στο πρόγραμμα «Προασπίζω» της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι θέσεις είναι 31 και κατανέμονται στα Κέντρα Υγείας Ν. Καλλικράτειας, Πολυκάστρου, Εχίνου, Πρίνου, Νευροκοπίου, Δικαίων και Σαμοθράκης. Γιατί όχι;

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
Δέκα συμβασιούχους θα προσλάβουν τα «Παιδικά Χωριά SOS» στην Αθήνα. Ζητούνται δύο ψυχολόγοι μερικής απασχόλησης, τρεις ειδικοί θεραπευτές (μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας, παιγνιοθεραπείας) και από ένας σε κάθε ειδικότητα: Παιδοψυχίατρος, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, γραμματέας και επόπτης. Ενδιαφέρουσα εργασία. Αιτήσεις έως 8 Νοεμβρίου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ταχύρρυθμα σεμινάρια σε θέματα πληροφορικής, επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πολιτών ξεκινά το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης στους υπαλλήλους του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικά προγράμματα ανάλογα με το προφίλ των θέσεων, τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν. Οι ενδιαφερόμενοι αξίζει να το ψάξουν. Μπορεί να τους βγει σε καλό.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέο προσωπικό ζητά η APIVITA
Προηγούμενο άρθρο
«Μαζί στην εκκίνηση» για τη στήριξη νέων επιστημόνων
Μενού